|

Гришо срази Иснър и е на четвъртфинал на Индиан Уелс

Григор Димитров победи Джон Иснър с 2:0 (6:3, 7:6 (8)) на осминафиналите на Индиън Уелс и продължава успешното си представяне в турнира. Първата българска ракета продължава възхода си след началото на 2022 година, като повали пореден опонент в Калифорния. Гришо вече отстрани Джордан Томпсън и Александър Бублик, а сега се справи и с 208-сантиметровия Иснър.

I СЕТ

Григор започна с двойна грешка на старта на първия сет, след което със серия от форхенди по обратния диагонал успя да изравни за 15-15. Великолепен удар с предната страна на ракетата на българина го изведе до 30-15, а ас №1 по правата направи съотношението 40-15. Димитров завърши с великолепен сервис за 1:0.

С три аса Иснър спечели убедително подаването си и изравни за нула време за 1:1. Григор залагаше отрано на сервиси в тялото, а съперникът се справяше с ретурите и дори влезе в ситуация 15-30. Димитров обаче успя да се поправи в следващите си три начални удара, а за спечелване на гейма дори успя да прехвърли с форхенд излезлия на мрежата си съперник – 2:1.

Димитров имаше възможността да играе на втори сервис на съперника и осъществи три великолепни минаващи форхенда, които му осигуриха първия пробив в мача – 3:1. И двамата направиха по две фрешки от форхенд за 30-30, като тези на българина изглеждаха по-злополучни, но независимо от тях той успя да си вземе гейма и да поведе значително с 4:1.

Американецът успя да спечели подаването си, а след това затрудни Димитров при сервиса на българина. Все пак след размяна на удари, Григор стигна до 30:30. След това Джон Иснър стигна до точка за пробив, но с перфектно излизане на мрежата бившият №3 в света отново стигна до равенството. Григор спечели предимство, принуждавайки съперника си да сгреши от бекхенд, след което спечели гейма и запази аванса си.

Иснър спечели подаването си на нула за 5:3, но след това Григор с отличните си начални удари поведе с 30-0. Българинът направи двойна грешка след това в опит за много въртелив кик по правата от дясната страна на корта, но това не се оказа фатално. Хубаво излизане на мрежата с форхенд по обратния диагонал – и непредизвикана грешка от съперника заслужено затвориха сета в българска полза. 6:3 след 34 минути игра.

II СЕТ

Димитров игра добре при първото разиграване във втория сет, но Иснър с три поредни аса успя да спечели подаването си. На свой сервис Григор успя да поведе с 40:15, след което американецът с хубав бекхенд по диагонала намали изоставането си. Българинът изравни резултата след отличен сервис.

Убедителен сервис-гейм на нула без почти Григор да докосне топката изведе Иснър до 1:2. Димитров използва оръжието на Иснър и по идентичен начин възстанови равенството в сета.

Джон Иснър продължи с отличната си игра на сервис и пак излезе напред в резултата. Преди подаването на Димитров американеца получи медицинска помощ. Българинът поведе с 30:0, но след това сгреши на мрежата и позволи на опонента си да намали изоставането си. Григор трябваше да се изправи пред ситуация 40-30, но все пак с минаващ форхенд преодоля излезлия напред съперник – 3:3.

Великолепен форхенд по диагонала и страхотен бекхенд-ретур на Григор дадоха заявка да влязат в най-бляскавите изпълнения на турнира до момента, но Иснър ги неутрализира в типичен стил с мощни сервиси за 3:4.


Димитров реагира мигновено и успя набързо да възстанови резултата. Два аса и два невърнати сервиса изведоха Иснър до резултат 4:5. Григор поведе набързо с 40:0 при своето подаване, след което допусна грешка от форхенд, но тя не бе фатална и българинът възстанови равенството.

Джон Иснър отново спечели подаването си благодарение на силния си сервис. Иснър успя да върне един дълбок ретур и да атакува по обратния диагонал, а след което и да осигури по-голяма интрига при 30-30, макар и с грешка на Гришо. Феноменален форхенд на Димитров под голямо напрежение му донесе лек аванс при 40-30 и той в крайна сметка вкара сета в тайбрек с кик сервис – 6:6.

Димитров успя да пробие първия сервис на Иснър в тайбрека, след което затвърди пробива си, но това и стори и американеца. С 12-ия си ас Иснър изравни изоставането си, след което сгреши от форхенд, пращайки топката в аут. Но и българинът сгреши и възстановила равенството. Двамата продължиха да играят точка за точка и стигнаха до 4:4. Григор успя да стигне до точка за спечелване на мача на сервис на противника, но Иснър с нов страхотен сервис изравни. Американецът допусна грешка от форхенд, което този път даде възможност на българина на собствен сервис да реши мача, което стана факт при следващото си подаване.

Similar Posts