| | | |

Цинизъм: Митрофанова с предупреждение и заплахи към България

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова с предупреждение, заради евентуален износ на оръжие и боеприпаси за Украйна.

Според нея подобни действия ще доведат до отрицателни последици в отношенията между България и Русия.

“Министерството на отбраната на Русия предупреждава луди глави, замаяни от антируската пропаганда, че унищожаване на чуждестранни наемници, пристигащи в Украйна, ще се продължи. Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на оръжия (включително от съветски произход) и бойни припаси за украинските националисти едва ли ще добави оптимизма за двустранния диалог, който засега и без това е влошен”, посочи посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, разпространен на официалната страница на дипломатическата мисия във фейсбук.

“Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на руското гориво в страната, бихме искали да подчертаем, че Русия винаги е била надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво. Ние високо ценим това реноме, макар че сме готови за сериозно противопоставяне в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се извършват непрекъснато и в пълен обем”.

“Продължава специалната военна операция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на престъпния киевски режим, който в продължение на осем години води война срещу населението на Донецката и Луганската Народни Републики. След идването на националистите на власт в Украйна се провеждаше пълноцената мащабна подготвена и управлявана от западните специалисти кампания за масовата украинизация на населението, насочена, преди всичко, срещу рускоговорещите граждани на страната”.

“Дискриминиращата политика на Киев накара носителите на руския език и култура да скриват убежденията си предвид заплахата от наказателно преследване. Днес неонацистите продължават дейностите, насочени към пълно или частично унищожаване на рускоговорещото население, фактически, геноцид. На 14 март Въоръжените сили на Украйна нанесоха по центъра на Донецк удар с използване на касетъчни бойни припаси, забранени от международното право. Ракетата беше свалена от силите на ПВО, благодарение на което се получи да се изгбегнат катастрофални жертви. Въпреки това, 21 души са загинали, 28 души са сериозно ранени, включително деца, жени и възрастни. Съжаляваме, че западните медии заобиколиха тази трагедия, редки съобщение започваха с думите “според непотвърдени данни на Министерството на отбраната на Русия”. Този едностранен подход на медиите, за съжаление, се прилага отдавна”, посочва руският посланик.

При това публикацията на италианския вестник „La Stampa“ представя снимката със загиналите след обстрела в Донецк като снимка от Киев, което е пример на особен цинизъм. На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар срещу военните обекти на ВС на Украйна, където се подготвяха за участие в боевете срещу Русия чуждестранни наемници. В резултат бяха ликвидирани около 180 главорези, както и голяма партида на оръжие.

Similar Posts