| | | |

Министър Събев сипеше люти закани в ефир, но извънредно се включи шефката на Спецпрокуратурата

Предал съм папки на Рашков с удивителни доказателства – много от тях са и лични, похвали се началникът на транспортното ведомство

Транспортният министър Николай Събев бе гост в сутрешния блок на bTV, където пламенно говореше за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обвиненията, които подсъдимият и избягал в чужбина Васил Божков сипе, както и какви нови „доказателства“ има той.
Относно ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, Събев каза, че вътре в управляващата коалиция няма нужда да се дават обяснения.

„Още когато се заехме с тази коалиция бяхме наясно с какво ще се срещнем. Беше очевидно, че имаме две задачи – да градим и да търсим справедливост“, каза Събев.
„Ние обещахме, че ще наложим закона. Че ще има нулева корупция и пристъпихме към действие.

Събирахме тези доказателства, но за да може те да се разгледат, трябва някой да повдигне обвинение, след което съдът да има решение. Ние действаме системно, праволинейно и неотклонно в посока, която сме обещали“, заяви Събев.

Той даде пример какво означават изчезналите 575 млн. лева без ДДС, за които е разследването.

„Това са влаковете и вагоните, които очакваме да получим чрез европейска помощ. Това е стойността на линейките, от които биха имали нуждата гражданите във всички градове в периода на пандемията“, каза Събев.

„Разбира се, Бойко Рашков направи всичко възможно да се съберат доказателства и да започне това разследване. Трябва тези действия да са прецизни. Ако имаме работеща прокуратура, тази тема нямаше да бъде тема“, каза Събев.

„Предал съм папки на Рашков с удивителни доказателства за това, че държавата е ощетена що се касае за министерство на транспорта. Имаме достатъчно доказателства, много от тях са и лични.

Разбира се това предстои да се докаже“, каза Събев.

Думите му обаче провокираха административният ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова да се включи извънредно в ефир.

„Ама аз не съм добре подготвен юридически“, заяви Събев преди Маджарова да започне да говори.

„За пореден път се изнасят твърдения, които не отговарят на истината. Има неверно изнесени твърдения по повод изявление на Асен Василев.

Касае се щетата от половин милиард лева. Това е установено, благодарение на разследващите, от т. нар. „прословутото“ разследване за укриващият се в Дубай Васил Божков.

Той не е разпитван, тъй като има процесуални пречки. Дори не мога да потвърдя дали е дал показания пред Европейската прокуратура.

Аз знам, че по нашето дело не е давал никакви обяснения. Това не може да бъде правено през социалните медии, НПК не го позволява.

Делото не е приключило именно, защото не е разпитан. Очевидно обвиняемият, който се намира в Дубай, е много активен във всички медии.

Има и връчена му призовка по надлежния ред.

Не е невъзможно да има и други обвиняеми по това дело. Всичко е възможно“, заяви тя.

„Много се радвам, че българската прокуратура прави всичко възможно“, изведнъж Събев омекна относно обвиненията му към прокуратурата.

Similar Posts