| | | |

НОВИНАТА! Ето го тайният свидетел срещу Бойко Борисов

Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов!

След задържането на лидера на ГЕРБ и отказа на прокуратурата да му повдигне обвинение, МВР не се е отказало от разследването срещу Борисов, като смята да извади срещу него като свидетел 45-годишният футболен хулиган и рекетьор Дилян Георгиев, научи Big5 от свои перфектни източници.

Името на Георгиев нашумя покрай делото за изнудване на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатa от движението Делян Пеевски за 12 млн. евро.

През май 2019-а Дилян Георгиев и румънецът Дорин Йордаке задържани от Спецпрокуратурата с обвинение, че през 2018 г. са създали организирана престъпна група с цел извършване на тероризъм и изнудване.

След 8-месечен престой в ареста Йордаке изведнъж се съгласява на споразумение, по което получава точно 8 месеца затвор. Неговият съучастник Дилян Георгиев пък е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, съобщиха през януари 2020-а от Специализирания наказателен съд година.

Тогава двамата бяха освободени и държавното обвинение не предяви никакви други претенции към тях.

Йордаке е бивш служител на румънската служба за борба с организираната престъпност, където е отговарял за трафика на наркотици, а след това за крадени автомобили. Въпреки че официално се занимава с бизнес и има дружества в Румъния, България и Дубай, Йордаке заявява пред съда, че все още е офицер.

Двамата с Дилян Георгиев били близки приятели и българинът му помагал с уреждането на бизнес срещи и превода.

Има и трети предполагаем член на бандата – румънският бизнесмен Овидиу Семенеску, свързван с концесионера на „Софийска вода“ и разследван за корупция в родината си, който бе обявен за издирване и по-късно арестуван.

Какво точно знае Дилян Георгиев за Бойко Борисов все още не е ясно, но със сигурност МВР няма никакво намерение да спре разследването срещу бившия премиер.

Similar Posts