| | |

Христо Бойкикиев го хвана шубето от дебат с Иван Гешев и му отговори

„Г-н Гешев мога да го посъветвам да си подаде оставката и да се яви на избори”. Това каза съпредседателят на „Демократична България” и председател на парламентарната група Христо Иванов във връзка с поканата за дебат, която му бе отправена от главния прокурор.

„Иван Гешев се опитва да прави пиар, той отдавна се занимава с параполитическа дейност, т.е. държи се повече като политик, държи политически речи, което е поредното доказателство, че не му е работата там”, коментира Иванов.

Тази седмица се очаква проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт да влезе за обсъждане на първо четене в пленарната зала. Христо Иванов припомни, че този законопроект вече е обсъждан в три парламента.

„Всички ние от управляващото мнозинство сме се явявали на избори и сме провели дебат с избирателите и пред избирателите, обещавайки, че специализираното правосъдие ще бъде закрито, и три пъти получаваме подкрепа от обществото за това”, подчерта той.

Иванов посочи, че законопроектът е одобряван многократно. По думите му обаче Гешев е свикнал, че прокуратурата като каже “не може” и политиците се съобразяват.

„Това няма да стане този път, защото избирателите са ни възложили да ги закрием тези структури”, категоричен е Христо Иванов.

Similar Posts