| | |

Андрей Райчев за ареста на Борисов: Пробутват ни менте, вместо реално правосъдие

Вместо да са съдят престъпници, се арестуват хора, които мразим и се хвалим. За какво се хвали МВР? Че са унижили една жена и двама мъже ли? Пробутват ни менте, вместо реално правосъдие. Не се справят с правосъдната реформа и правят това, а тълпата се радва. Нищо не се прави. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия Андрей Райчев относно ареста на бившия премиер Бойко Борисов, пи ар-ката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

По думите му обществото е крайно недоволно от правосъдната система.

„Прокуратурата ходи по телевизиите като шайка и обяснява как не може да разпита по видеоконферентна връзка Васил Божков и Цветан Василев“, заяви адвокатът Михаил Екимджиев.

„Реформата се забави, но не смятам, че това е едно самоцелно насилие“, каза адвокатът

Попитани защо прокуратурата отказва да разпита Божков и Василев Йово Николов отговори, че не им е удобно.

„Няма война между институциите. Има война между прокуратурата и обществото“, каза още Николов. И добави: „Гешев е еманация на прокуратурата. Хората искат промяна, искат справедливост. Прокуратурата трябва да бъде реформирана“.

Николов заяви, че ако не са били арестите на Борисов и хората около него, прокуратурата не нямало да започне действия по този случай.

„В прокуратурата работят над 2000 души. Ако Гешев напусне прокуратурата, тя ще стане добра ли? Не може да се заклеймява цяла институция“, заяви от своя страна психологът Росен Йорданов.

Similar Posts