| | | |

Горещо! От ГЕРБ с остра декларация: Вече не признаваме Кирил Петков за премиер, той е закононарушител и мишкува в МС

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС беше направено предложение за включването на извънредна точка в дневния ред, а именно – в пленарна зала да дойде премиерът Кирил Петков и да отговори на депутатски въпроси относно акцията на МВР срещу бившия премиер Бойко Борисов.

Предложението беше отхвърлено с гласовете на 105 народни представители, но беше направено прегласуване.

Тома Биков заяви, че това е важно предложение. “Настояваме премиерът да дойде тук и да даде своите обяснения за свидетелството си за Васил Божков-Черепа. Вече имаме и доказателства, че това, което се случи, е незаконно и той, заедно с министъра на вътрешните работи, е закононарушител. Не го крийте. Предният път, като го скрихте, той е давал показанията на Божков. Кажете му да дойде тук на този човек и да каже какво върши и да не мишкува в министерския съвет. Веднъж е незаконно, втори път неадекватно и трети път опасно за страната. Ако ви е страх, значи не сте за тук“, посочи Биков.

И при прегласуването, предложението на ГЕРБ не беше прието, като този път, против бяха 111 депутати.

След това от името на парламентарната група на ГЕРБ, Радомир Чолаков прочете декларация. Той отново припомни хронологията на случилото се в четвъртък и нарушението от страна на полицията при разпита на Кирил Петков в Министерския съвет. Чолаков посочи и кои членове от НПК са нарушени.

“Борисов, Горанов и Арнаудова са били задържани без да са извършили престъпление, само по свидетелствата на Кирил Петков”, изтъкна Чолаков. И отново припомни, че вътрешният министър Бойко Рашков, е заявил, че щели да се търсят доказателства след задържането, а пък Кирил Петков, е внушил на два пъти, че всичко се извършва със санкцията на Европейската прокуратура.

“Всички ви казваха, че не може човек, нарушил Конституцията по най-безсрамен начин, да заема какъвто и да е пост, камо ли министър-председател. Методично и планомерно неизвестни хора унищожават социалния сектор. Очите на Кирил Петков – това са очи на човек, който не знае къде е и какво върши. Вие, от ДБ, от този човек ли чакате честна правораздавателна система? Слави Трифонов така ли си е представял участието си в политиката?

За ГЕРБ Кирил Петков вече не е министър-председател. Той е опасен за държавата. Не бъдете негови заложници. Спрете го!

Спомняте ли как се молеше от тази трибуна да го оставите, за да вкара Бойко Борисов в затвора. Е, вкара го. Парадоксът е, че вие искате да правите това, което наричате цветановщина. ГЕРБ си е научил уроците. Сега ще я платите вие. България ще бъде правова държава. Ние ще я направим със силата на правото. До Великден остават 30 дни. Спрете безчинстващото зло. Дано бъдат простени греховете на тези, които ни ги натресоха. Бог да пази България!”, прочете Чолаков.

Similar Posts