| | |

Съвсем не е гарантирано, че тези, които са на вълната, ще останат

Председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов коментира пред “Фокус” бъдеща партия на бившия служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев:

“Може да има, може да няма. Освен това е много важно каква е, как се позиционира, как ще се изгради, кой ще влезе в нея, кой ще я подкрепи. Може да е фактор, може да не е фактор. Никой не може да каже предварително, без да знаем какво е действителното положение. По принцип всеки би могъл да опита, някой с по-големи шансове, друг – с по-малки шансове, но няма абонирани за местата, включително и за новите инициативи. Могат да се появят други нови партии, които също да привлекат подкрепа. Това е въпрос на едно, да го наречем така, открито състезание. Важно е, какво могат и какво правят кандидатите за политика”, коментира Маринов.

“Струва ми се, че след резултатите от последните избори се създаде една еуфорична нагласа, че промяната не само е започнала – тя наистина започна, но едва ли не ще приключи много бързо, като една светкавична кавалерийска атака.

Аз смятам, че трансформацията на българската политика, на българското публично управление ще бъде бавен, в някакъв смисъл дори болезнен процес и съвсем не е гарантирано, че тези, които сега са на вълната, ще останат на вълната. Напротив, това ще решат избирателите, ще решат българите – кой какво заслужава, доверие, ново доверие и т.н

. Така че според мен не само евентуалната партия на г-н Янев, но и много нови други формации могат да се представят, могат да влязат в състезанието. Някои ще се справят, други няма да се справят и това е в реда на нещата. Не съм съгласен, че картите са раздадени, каквото било – било”, каза още политологът.

Similar Posts