| | | |

„Шоуто на Рашков“ е лебедовата песен на пенсионирания комунистически следовател, който скоро ще стане обикновен обитател на 22 имота и 12 тоалетни

Вътрешният министър е единственият, който се самоопровергава през час
Покажи на тия хора как са мяташ

Как го движиш, как са бараш

Колко са раздаваш

(Песен на Криско)

Защо на вашите документи няма входящ номер, питат наивни журналисти вътрешният министър Бойко Рашков на нощна пресконференция. Защото са копия, отговаря великият юрист и преподавател по наказателнопроцесуално право Бойко Рашков.

Бившият комунистически следовател, който запали с некадърните си действия война в държавата. От тогава гледаме денонощно „Шоуто на Рашков“. Пресконференции на които вътрешният министър сам си задава въпроси и сам си отговаря. Или дава интервюта пред удобни медии и услужливи и любезни журналисти. В които опровергава това, което е казал предишния ден. Според него Черепа ту е г-н Божков-жертва на Борисов, ту е член на ОПГ заедно с бившия премиер.

Министърът с посинените устни, вероятно от употреба на мастило за „сигналите“, който винаги е опиянен от своите успехи, не от друго. Да не си помислите.

Преподавателят по наказателно право, който първо арестува, а после събира доказателства за вина.

Какви са „успехите“ на Бойко Рашков, който от една година управлява МВР ?

-Разкри, заедно с Атанас Атанасов-Гнома, подслушване на хиляди хора, което бившите му подчинени от Бюрото за контрол на СРС опровергаха тотално.

-„Разобличи“ и тикна в арестите стотици невинни български граждани, обвинени за купуване на гласове без никакви доказателства на двата вота през юли и ноември м.г. Моделът, който използва при ареста на Борисов, бе пробван именно там. Арест за кметове пред извикани предварително журналисти, претърсвания без съдебна заповед и без санкция на прокуратурата и пускането им без обвинения на другия ден. До момента, вече почти година, няма нито един осъден по над 11 000 досъдебни производства, образувани от МВР за купуване на гласове. Единственото заловено веществено доказателство бе една празна дамаджана.

-В „Шоуто на Рашков“ научихме, че 50 милиона лева от строежа на магистрала „Хемус“ са изнесени в куфари, чували и чанти. Наложи се подчинените на главния шоумен, шефовете на полицията и ГДБОП, да опровергават на другия ден началника си. Дамаджаната твърдеше, че парите отивали в ГЕРБ, но до момента не е представил нито едно доказателство за твърденията си, а партията на Борисов му заведе дело за клевета.

-За едногодишното управление на шоумена Рашков има бум поръчковите убийства, увеличението е двойно, а разкриваемостта на МВР пада до жалките 28%.

Затова вероятно е виновна прокуратурата.

-Назначи за шеф на политическия сикабинет Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията на г-н Васил Божков и кандидат за депутат от фалиралото „Българско лято“. До момента нито един от богопомазаните да му правят пиар журналисти не е попитал „борецът срещу корупцията“ защо. Няма и да го попита.

-Главният фъфлещ шоумен, според опиянението от собствената му личност, проведе некадърна акция по ареста на бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Подчиненият му пресцентър на МВР пусна, че са арестувани с Менда Стоянова, заради злоупотреба с еврофондове, след което изтри съобщението си. Но вече го бе изпратил по имейлите на ресорните репортери. Няма такива некадърници. След което шефът на същия този пресцентър разказваше „на ухо“ на подбрани репортери как г-н Божков е дал флашка, на която е записано как Черепа дава пари на Борисов. Това първо бе опровергано от публикуваните от прокуратурата материали по делото, а днес и от самият Васил Божков.

-След провала на некадърно скалъпената операция „Шоуто на Рашков“ излезе извън релси. Главният шоумен се мяташе по среднощни пресконференции, в обедни пресконференции, в телевизионни студия, като в деня след ареста избяга от журналистите в Народното събрание, криейки се зад гърба на депутати от управляващото мнозинство. Това е първият случай в най-новата ни история, в който министър да се извежда в кордон от депутати.

Комедия.

-Бойко Рашков е първият вътрешен министър, който игнорира главният секретар на МВР, най-висшата професионална фигура, при нареждането за ареста на Борисов. След което обяви, че хора на ГЕРБ в полицията издали информацията. Днес се самоопроверга като каза, че това била сестрата на Севделина Арнаудова, служител на КИАД в ГНДП. Смешното в случая, е че след като главният секретар на МВР не знае за акцията, откъде обикновен служител в националната полиция, като сестрата на Севделина, ще знае за нея и ще „предупреди“. Това го може само Рашков.

-Срещу Рашков протестират полицаите в цялата страна. Недоволни са от „реформата“ му и от замразените им заплати. Вътрешният министър пък наричал синдикатите в МВР „подлоги на ГЕРБ“. Рашков като стар комунистически следовател вижда навсякъде врагове. И ако зависеше от него би ги разстрелял тутакси.

Опияненият от властта министър вече е извън контрол. Напуска заседания на парламента, предлага да се елиминира прокуратурата в предварителните разследвания и да се задържат хора без никаква санкция в полицията.

Сам е съд и изпълнител на присъди. Питай кой е този Манфред Вебер, утре ще пита коя е и Урсула фон Дер Лайен.

„Шоуто на Рашков“ е лебедовата песен на пенсионирания комунистически следовател, който скоро ще стане обикновен обитател на 22 имота и 12 тоалетни.

Иван Михайлов/breaking

Similar Posts