| | |

Костадин Костадинов призова правителството спешно да разговаря с украинската страна

Лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов призова правителството спешно да разговаря с украинската страна, за да бъдат изведени от Мариупол нашите блокирани моряци.

“Първо трябваше да се направят разговори, както с едната страна, така и с другата. Трябваше да се отиде до Киев и до Москва. Подчертавам, проблемът тук не е обаче в Русия”, каза Костадинов на съвместен брифинг с роднините на моряците от кораба “Царевна”, който от 21 февруари се намира в пристанището на Мариупол.

Налага се решение на проблема и бърза евакуация на 17-те моряци, тъй като военните действия застрашават живота им. По думите на съпругата на един от моряците Катерина Димова корабът е вече с щети, от няколко дни има пукнати стъкла, както и дупки по обкова на кораба.

“Писахме множество писма до Външното министерство, до Министерството на транспорта. Други писаха и до президента. Една част от тези писма не получиха никакъв отговор, така че ние си оставаме чакайки и надявайки се тези хора да оцелеят по някакво чудо”, каза пред журналисти Димова, цитирана от БНР.

Българският кораб „Царевна“, който е собственост на българската фирма „Шипман“, със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния конфликт в Украйна, е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.

Similar Posts