| | |

Митрофанова мина всички граници на търпимост, трябва да напусне България

Важна е равносметката – какво постигна Путин за един месец война в Украйна? Нищо добро за собствената си страна. Доброто няма да остане в руската сфера на влияние. Това изтъкна по Нова ТВ бившият дипломат Стефан Тафров.

Според него с акта на военна агресия Путин искаше да предупреди всички страни от пост съветското пространство, че това може да им си случи и на тях. Но руският президент претърпя с тази война и втори провал – не успя да раздели Запада, напротив – консолидира го, добави Тафров. Според него сега най-сложна е ситуацията с градовете Мариопол и Чернигов, те са в тежка криза и въпросът е дали ще се организира хуманитарен коридор, за спасяването на хората. Това е и мисията на френския президент Макрон, смята дипломатът.

Той коментира и поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Тя мина всички граници и трябва да си тръгне от страната ни. Тук не става дума до затваряне на посолството, но отношенията ще бъдат сведени на по-ниско равнище. Поведението на Митрофанова уронва достойнството на България. Нейното място не е тук, категоричен е Тафров.

Стефан Тафров

Similar Posts