| | |

Бомба е паднала до един от българските кораби в Мариупол, няма връзка с моряците

Бомба е паднала до един от българските кораби в Мариупол. Нямаме връзка с мъжете си от 2 дни. За това алармира Севдалина Стоянова, съпруга на един от моряците, пред Нова тв.

“Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди това се виждаше, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова.

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна.

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе, е, че корабът е бил под обстрел.

Според Стоянова провизиите на моряците свършват.

По думите й евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

“Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.

Similar Posts