| | | |

Костадин Костадинов: България се управлява от опасен лъжец! Кириле, отърви ни от себе си

“България се управлява от опасен лъжец. Лъжец, който не дава и пукната пара за българите, но всячески се стреми да защити интересите на господарите си от САЩ. Лъжец, защитаващ Украйна, но не и България”. Това написа във фейсбук профила си лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов по повод казуса с българските моряци, блокирани край Мариупол. По думите му премиерът Кирил Петков е написал съобщение в 6 изречения и във всяко едно от тях по една лъжа.

Ето и целия текст на публикацията:

От 24 февруари украинците държат българския кораб “Царевна” като заложник в пристанището на Мариупол. Само 3 дни след началото на войната уведомихме МВнР за казуса, лично беше запозната и министърката Генчовска. Не последва реакция. Още 3 дни по-късно лично аз запознах и министър-председателя Петков със случая. Не последва реакция. Принудихме се да четем декларация от парламентарната трибуна още няколко дни по-късно. Не последва реакция.

Вчера от жените на моряците ни разбрах, че корабът е бил обстрелван, а те самите се крият от седмици в машинното отделение, не са излизали навън от седмици и храната им вече е на привършване. Ето защо днес дадохме пресконференция, на която жените казаха какво се случва и обясниха как украинците държат българския кораб като жив щит. Казаха също и че руснаците ги пускат, но украинската страна не разрешава напускането на кораба.

След тази пресконференция, на която моите съгражданки едва сдържаха сълзите си, Кирил Петков написа следното:

“Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда. От седмици българското правителство е в непрекъснат контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и в момента за тях е най-безопасно да останат, където са. Лично разговарях с капитана на кораба в Черноморск. Ако руската страна даде син коридор, този кораб може потенциално да бъде изведен с украински ескорт. Съществува обаче реална опасност да бъде поразен от морска мина.”

6 изречения и във всяко едно от тях по една лъжа:

1. Жените на моряците не си правят пиар, а плачат за мъжете си.

2. Българското правителство досега нито веднъж не е влязло в контакт с караба ни в Мариупол.

3. Храната на екипажа свършва.

4. Петков говори за Черноморск, където няма военни действия, а ние говорим за Мариупол, в който войната не спира от месец.

5. Руската страна дава коридор, украинците не дават.

6. Опасност има, но от украинските мини.

България се управлява от опасен лъжец. Лъжец, който не дава и пукната пара за българите, но всячески се стреми да защити интересите на господарите си от САЩ. Лъжец, защитаващ Украйна, но не и България. Впрочем на кораба има и 3 украинци – може би това би накарало Петков повече да се загрижи за българския екипаж.

Кириле, просто спри да лъжеш и си подай оставката. Отърви себе си, отърви ни и нас от себе си!

Similar Posts