| | |

Говорителят на Абрамович проговори за отравянето на олигарха

Говорителят на Роман Абрамович потвърди съмненията, че руският олигарх е бил отровен по-рано този месец, след като се е срещнал, за да обсъди мирните преговори, с украинските преговарящи. Те не потвърдиха кой друг е бил мишена или какъв е източникът на атаката, пише Би Би Си.

Милиардерът е имал зачервяване и сълзене на очите, белене на кожата на лицето и ръцете, обясни говорителят му. Абрамович е бил откаран в Турция за лечение. Експерти коментират, че не е ясно дали симптомите са предизвикани от химически или биологически агент, или от някакъв вид електромагнитна радиация.

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне.

По-рано в доклад на Wall Street Journal се твърдеше, че трима души, които са присъствали на преговорите в Киев, са имали зачервени очи, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата на лицата и ръцете.

Източници на Wall Street Journal говорят за евентуално отравяне, за което са заподозрени привържениците на твърдата линия в Москва, които искали да саботират преговорите, целящи да се сложи край на войната в Украйна.

Единственото нещо, което са консумирали, е било шоколад и вода.

Близките на олигарха обаче казват, че той не е сигурен за самоличността на онези, които са взели групата преговарящи на прицел. Западни експерти пък не са успели да установят причината за симптомите.

Similar Posts