| | |

Лицемерие: Демерджиев „дълбоко уважава“ Рашков, но му отказа

Бившият правосъден министър от служебния кабинет Иван Демерджиев се отказва да бъде зам.-министър на вътрешните работи. Той обяви мотивите си в позиция, разпространена до медиите.

На 22 март „се появи информация“, че е бил назначен за заместник на Бойко Рашков.

„Позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в борбата с корупцията и за утвърждаване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. В последните месеци разговори относно поемането от моя страна на решителна роля в борбата с корупцията, включително и преминавайки през този пост, съм водил нееднократно с представители на Министерския съвет.

Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции относно моето място в МВР. Винаги съм показвал готовност да продължим диалога и да намерим формата и начина да работим съвместно за доброто на страната ни. (…) Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил яснота по важни за мен въпроси, касаещи ролята, която се очаква да поема“

Той подчертава, че дълбоко уважава министър Рашков и отбелязва, че не е получил яснота по отношение на очакванията и на условията, при които трябва да се постигнат заложените цели.

„Днес, в качеството си на адвокат, аз помагам на стотици хора, търсещи справедливост и защита. Готов съм с познанията си и опита, който придобих, да помогна на всеки, тръгнал срещу беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа борбата за налагане върховенството на правото и провеждане на истинска съдебна реформа със средствата, с които разполагам. Готов съм да помагам на всеки, които има истинско желание да води тази борба, ако има нужда от моята експертиза“

Иван Демерджиев снимка Архив

Similar Posts