| | |

Издирван от седмици, украинският журналист Макс Левин бе открит мъртъв край Киев

Опитният украински документалист и фотограф Макс Левин, за когото нямаше информации от три седмици, бе намерен мъртъв след изтегляне на руски части от територия близо до Киев, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на украинското президентство.

“Той изчезна в зоната на сраженията на 13 март в района на Киев. На 1 април тялото му бе намерено близо до село Гута Межигорска, на няколко десетки километра от северната част на столицата”, се казва в съобщение в Телеграм на ръководителя на украинската президентска администрация Андрий Йермак.

Според украинската неправителствена организация “Институт за масова информация”, който се позовава на предварителни информации от украинската главна прокуратура, журналистът не е бил въоръжен и е бил поразен с два изстрела от руски военни.

Левин, който е на 40 години и е баща на четири деца, е сътрудничил на много украински и международни медии. През 2014 г. в началото на войната на Киев срещу проруските сепаратисти, подкрепяни от Москва, в Източна Украйна, той успя да избяга от Иловайск, в югоизточната част на страната, който по това време беше обсаден и където стотици украински военни бяха убити за няколко дни.

dir.bg

Макс Левин Снимка: Евгений Даценко/ФБ на Макс Левин

Similar Posts