| | |

Четворната коалиция 3 часа на разговори в МС кой да оглави БНБ и военната помощ за Украйна

Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии в управляващата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите съобщава БНР. Участник коментирал неофициално, че спорните въпроси около отделните кандидатури за управител на БНБ и различните позиции относно изпращане на военна помощ за Украйна не са били основни теми.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в интервю за БНР изразил увереност, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало необходимото парламентарно мнозинство.

„Имаме информация, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят. Въпросът беше защо не внесоха преди това проект за решение“, заяви представителят на управляващите.

От БСП няма да допусне оказване на военна помощ, потвърди от своя страна позицията на социалистите Георги Свиленски.

Въпреки диаметралните си позиции и Георги Свиленски, и Атанас Атанасов отхвърлиха възможността темата за военната помощ за Украйна да стане причина за разпадане на коалицията.

Обединението Демократична България все още не е решило за кого от двамата кандидати за управител на БНБ ще гласува. Това са Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

tribune.bg

снимка МС

Similar Posts