| | | |

Георги Малчев с убийствен коментар: Дадоха им цяла държава, сякаш е крава и на тях не им остава нищо друго, освен да я доят

Прочетох тук едно позабравено съждение, прозвуча ми като ….панахидно някак си.

“Българинът ще яде хляб и сол, но ще изучи децата си”.
Да , така е.
Но какво стана ?

Изучените преди години наши деца, лишили родителите си и ги оставили на хляб и сол, вместо да останат в Родината и да подсладят сухият родителски залък, отидоха в чужбина с заслужените си дипломи , да берат…ягоди, череши и да работят на “престижни” позиции , я пред някой хотел като пиколо, я да носят куфарите и да чакат….бакшиши.

Естествено е ,че това не се отнася за всички. Малцина преуспяха. Но те там, а родителите им пак на село и пак на сух хляб и сол и в очакване я на синовната лепта, я на…помощта на управляващите ги/ни.

Други пък, чиито родители не бяха на хляб и сол, ядяха си парите и се гощаваха с черен хайвер с трюфели и други благинки /преди 1990 година/ , изучиха децата си но не в България а в странство.

Види се ,че като са си угаждали не по социалистически, парите им не стигнали да платят обучението на отрочетата им, та днес сме свидетели как такива недоучили и “жертва” на родителската чревоугодие, си останаха недоучили.

Да , ама не е така баш.

Явно онова времешно чревоугодие си е имало последствия и от не много радостни, но не за отрочетата им, а за НАС.

Явно плана е бил, те учили недоучили …ще се върнат в България и …..всичко ще е тяхно.

Дадоха им цяла държава , сякаш е крава и на тях не им остава нищо друго освен да я доят.

А за …”доенето” , СТАДОТО не иска ДА ВИДИ ДИПЛОМА.
То трябва само да е СТАДО.

То СТАДОТО само мучи, блее, вряска, приритва когато му прещипят по-силно ВИМЕТО и после пак гледа тъпо и в очакване на СТРИЖБАТА..

В събота или в неделя , на СТАДОТО дават само повечко СОЛ /зрелища/, та да се накърмят с нея и да им се види БЛАГА СТУДЕНАТА ВОДИЦА.

Родителите им пак си ядат трюфели , крем брюлета , пият си стари и отлежали питиета и хич не са на хляб и сол.Тези два артикула само присъстват на софрата им като реквизит. Солта е вредна, а хлябът не е безглутенов.

Размениха си местата-те , родителите вече са в чужбина по разни круизи и отдих, децата им тук уредени като УПРАВНИЦИ, а ние пак на СУХ ХЛЯБ И СОЛ. И то при положение, че вече нямаме деца за ИЗУЧАВАНЕ.
Родителите им обитават някоя КОМУНАЛКА , я в Ница, я в Париж, я в Брюксел, я нейсе другаде където са “равно” бедните с тамошните “бедняци”.

Примерно -Сергей Станишев се грижи за децата си. И не е на СУХ ХЛЯБ и СОЛ. Елена Йончева и тя, съвестна “мамица”. И не са само те. Вие ги знаете , всички ги знаем.

Спомням си онази приказка : учи мама, учи, я за даскал, я за поп или за….министър !!!!!!

Българинът дава всичко от сърце и душа.
А не е разбрал, че като се раздава, за него нищо не остава, освен СУХ ХЛЕБ и СОЛ
А тези които са спастряли парата само за себе си…се оказаха …социалисти милионери.

Така е правил и тейкото на Кире ПРАМАТАРИНЪТ. Ченге, на държавна СОФРА , ПИЛ СИ рИкията , не харчил пари за доизучи Кирето и като компенсация за родителската небрежност, те ти Кире цяла държава.

Като арабските шейхове.

Арабският шейх купил на синчето си цял “Икарус” , щото него вите състуденти с него пътували до школото , а той с “Ферари”-то. Било го срам.
Ама сина на шейха не бил от СТАДОТО.

Така е и с Кире наш.
Меракът на чичо Денчо не се сбъдна , с една пръчица да води оркестър, ама на Кире чичо Денчовият мерак се СБЪДНА.

Цяла държава и с ….ръце в джобовете.

ЗА СТАДОТО, ЗА СУХИЯТ ХЛЯБ , СОЛТА и ОЩЕ НЕЩО.

от фейсбук профила на Георги Малчев




Similar Posts