| | |

Понеже хляб няма, ще има зрелища с прокуратурата, но неефективни

Това е епизод от една сага, която няма да спрем да наблюдаваме през целия мандат. Линията на премиера винаги ще е да се дистанцира от прокуратурата. Именно заради тази вълна е построена и управленската конструкция. Управлението се крепи на „хляб и зрелища“. Понеже хляб няма много, поради социално-икономическа ситуация, ще има зрелища с прокуратурата, но неефективни. Иван Гешев бе избран с 2/3 мнозинство във ВСС, същият брой ще трябва, за да го свалят, а засега няма такава тенденция, дори да е паднал с няколко гласа.

Това заяви пред БНТ политологът Димитър Ганев

Гешев ще дава битка, управлението ще се мъчи докрай срещу главния прокурор и бившите управляващи. Ако така продължи, то това правителство рискува да влиза от кризи в кризи. България вече може да е субект – ние може да предложим да сме зона за преговори за войната, както и да пазим интереса си за Македония, коментира социологът Първан Симеонов.

“Ако ерозията продължи, то някои от партньорите може да си зададат въпроса какви са позитивите от това управление и няма ли да им е по-изгодно да го напуснат.Това ще се случи при определен казус”, смята Ганев.

Възраждане вдигат, ДСП стоят там, където са, ВМРО ще напомнят за себе си по казуса с Македония, ГЕРБ се напомня като добър западен партньор, БСП може да са застрашени от появата на Янев, анализира социологът.

“Не може да се обясни защо ще направим голямата крачка за Македония, след като те не изпълняват и елементарни договорки”, завърши Първан Симеонов.

Димитър Ганев снимка Архив

Similar Posts