| | | |

Ангел Кънев е спецпрокурорът, който е получил заплахи

Ангел Кънев е спецпрокурорът, който е получил заплахи. Още през лятото на 2020 г. Труд съобщава, че той е с охрана. Тогава стана ясно, че при обиски в дома на един от приближените на обвиняем бизнесмен бяха открити снимки на прокурора и бележки с информация за него и семейството му.

Магистратът отскоро не се охранява от Бюрото по защита, а от Главна дирекция Охрана, които нямат същото оборудване. Подсъдим по негово дело е засечен пред дома му. Откритият патрон не бил изстрелян. Според неофициални данни боеприпасът дълги години е ползван от служители на МВР. Към момента тези патрони вече не са в употреба. Затова се предполага, че заплахата не идва от знаково име, а от бивши ченгета, които вече са подсъдими пред Спецсъда.

Припомняме, че от държавното обвинение по-рано днес съобщиха за намерени хартиен плик с патрон и заплашителни изрезки в служебния кабинет на магистрат на ул. „Черковна“ в гр. София. В 10,30 ч. говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи изявление във връзка с образуваното досъдебно производство за закана с убийство на магистрат от Специализирана прокуратура.

trud.bg

Ангел Кънев снимка Труд

Similar Posts