| | | |

Камери заснеха как български полицай удря шамар на турски тираджия, записите са изпратени в турското посолство в София

Клипът, който се разпространява в Турция, показва как катаджия слиза от патрулката и удря шамар на шофьор, спрян за проверка. Клипът бе излъчен по NTV.

52- годишният Мухсин Казан, който работи като шофьор на камион в международна спедиторска компания в Турция, прави обратен курс към родината си, когато на магистралата между „Ихтиман” и София той е спрян от полицейски патрул с мотива, че изпреварва неправилно. Според Казан униформените не са предприели никакви действия спрямо останалите български шофьори, които са били в нарушение.

„В тира ми има камери, помолих ги да ги погледнат. Полицията ми каза първо, че имам глоба и след това добавиха: „Няма да има наказание, дай за супа и кафе.“ Те говореха помежду си, така че направих крачка-две назад”, разказва Мухсин Казан.

Когато турският гражданин е казал просто да направят каквото е необходимо, полицаят слязъл от патрулката и му ударил плесница.

“Залитнах в този момент. Той ме хвана за ръката и каза: „шофьорска книжка “. Минахме отстрани на превозното средство, където камерата не снимаше. Полицаят каза, че няма да имам проблеми, ако му дам 100 евро. Аз отвърнах, че пари не давам, защото ме удари, имам и камера в тира, която ще ми послужа. След като поисках да направят каквото е необходимо, те написаха протокол и искаха да го подпиша, аз не го подписах, защото не говоря български. Не подписвам нищо, което не знам. „Тук съсед, има български и английски”, каза полицаят. Аз отговорих, че и английски не знам. Тогава трябваше да чакам транспортната полиция, а те ми казаха, че имам глоби от 500 и 1000 евро”, добавя още турският гражданин.

Междувременно Казан се е обадил на фирмата, за да поиска видеозаписите, които по- късно изпратил в турското посолство в София, като са предприели мерки.

Казан заявява пред турските медии, че полицията в България системно иска подкупи, затова той е дал гласност на случилото се , като призовава всички шофьори да си инсталират камери в превозните средства, за да бъдат защитени.

lupa.bg

снимка Кадър

Similar Posts