| | |

Руският посланик в България е продукт на онова, което върши Русия – тя лъже

Реакцията срещу поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова е тест за българското общество, а то е готово да подкрепи екстрадирането й

Такава позиция изрази пред бТВ Асен Агов, депутат в 37-ото, 38-ото, 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание. Той посочи, че управляващите трябва да отговорят на очакванията на обществото.

По отношение на предложението на Демократична България за екстрадиция на Митрофанова и съпротивата на БСП Агов коментира, че ДБ „изобщо не трябва да си мерят силите с БСП“, тъй като е ясно как трябва да се реагира.

„Руският посланик в България е продукт на онова, което върши Русия – тя лъже“, подчерта Агов. Той напомни, че Кремъл излъга за това, че няма да нападне Украйна, а сега изрича лъжи за престъпленията на руските военни в Буча – те обаче бяха разобличени чрез спътникови снимки.

Асен Агов каза още, че военните престъпления на руските военни ще бъдат разследвани и че ако не военните престъпници не бъдат наказани, няма как светът да знае, че има справедливост – това може да окуражи техни последователи също да извършат такива престъпления.

Той обаче отбеляза, че хакерите от групата „Анонимните“ са разкрили лични данни на служещи в Украйна руснаци, което показва, че престъпниците може да бъдат идентифицирани и да им се търси отговорност.

faktor.bg

Асен Агов снимка Архив

Similar Posts