| | | |

Сийка Милева: В държава-членка на ЕС магистрат получава заплахи за убийство, защото си върши работата

Вчера на 6 април на ул. „Черковна” е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора без посочен подател. Недопустимо е прокурор да намери в кабинета си плик лично до него. Дословно в бележките пише „кръв” и „информиран”

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг по повод заканата за убийство на магистрат от Специализирана прокуратура.

Налице е поредната форма на натиск върху наш колега. В държава-членка на ЕС магистрат получава заплахи за убийство, затова, че си върши работата

Дали е случайно, че в плика има и текст с името на столична болница, която нашият колега е посещавал многократно в последните месеци? Каква е целта? Магистратите да се страхуват да изпълняват своите служебни задължения?
Как държавата ще гарантира, че това утре няма да се случи с други наши колеги, какво трябва да се случи още, за да работим всички ние за общество, а не да се притесняваме от медийни атаки и репресии

За заканите срещу прокурора ще бъдат информирани ЕК, ЕП, посолствата на страните членки на ЕС, САЩ, Великобритания, каза още тя.

Similar Posts