| | |

Христо Гаджев: В плана за развитие има стряскащи неща, засега имаме само презентация

“Хубаво е, че най-накрая ще бъде подписан планът за развитие, макар че имаме само презентации. Има някои неща в него, които са стряскащи – пример са батериите, за които отдавна говорим. През 2021 г. бяхме обвинявани защо не сме го вкарали. Ситуацията стана “защо си с шапка, защо си без шапка”. Служебните правителства, както и редовното, направиха своите промени и ние не знаем днес какво е останало. Служебното правителство правилно не го внесе в ЕС, защото по този начин ангажира следващ редовен кабинет. ГЕРБ има своята последователна политика. Няма да подкрепим нито една от кандидатурите за шеф на БНБ, искаме да остане настоящият управител. Не смятаме, че имат нужните качества”

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. Той уточни, че изтребителите от САЩ се бавят заради коронавируса.

 “Един самолет Ф-16 струва 62 млн. лв. с въоръжение и екипировка. За сравнение – “Грипен” е 85 млн. лв.” Стефан Янев заяви пред “Панорама”, че условията за компенсацията са както при американската армия и трябваше да се уточнят през март. Какво е станало, може да кажат само от военното министерство.

Не е ясно и какво се случва с ремонтите на МиГ-29, които за по-малко от година, отново трябва да бъдат поправяни. За ремонт в Русия не може да става и дума. Те бяха поправени в Полша през 2016 г. и нямахме проблеми. Напълно е възможно да вземем втора употреба изтребители и ние ще подкрепим подобно решение”

снимка Архив

Similar Posts