| | |

В Русия е внесен законопроект за национализация на имущество на “неприятелски” държави

В Държавната дума е внесен законопроект за национализация на всички видове активи на граждани от „неприятелски“ държави

В Държавната дума на Руската федерация е внесен законопроект за национализацията на всички активи, притежавани от граждани на „неприятелски“ държави, каквато е и България. В законопроекта се предлагат изменения, засягащи „движимо и недвижимо имущество, парични средства, депозити в банки, ценни книжа, корпоративни права, както и други активи, които пряко или чрез посредници принадлежат на чужди държави и лица“, съобщава ТАСС.

Законопроектът дава право на субектите на Руската федерация да определят процедура за национализация на цялото имущество.

Заместник-председателят на фракцията „Единна Русия“ Евгений Ревенко обяви в своя Telegram канал, че поддържа инициативата.

Лидерът на Крим Сергей Аксьонов съобщи на 23 март, че властите в анексирания от Русия регион съвсем скоро ще започнат да национализират имущество на украинските олигарси. Той възложи до 4 април да бъде разработен проект на федерален закон за национализация на собствеността на украинските олигарси в Русия. На 5 април депутатите от Държавния съвет на Крим подкрепиха инициативата за изпращането му в Държавната дума.

Припомняме, че правителството на Кирил Петков категорично отказва да изпрати военна техника и боеприпаси на Украйна, като България е едва втората държава в ЕС, която отказва такава помощ. Другата е Унгария, която в управлението на Виктор Орбан има близки връзки с Кремъл. Въпреки отказа на София да предостави военна помощ, страната е определена за „неприятелска“ държава и понася всички негативи, без изключение, които понасят всички останали държави в ЕС.

economic.bg

Similar Posts