| | |

МВнР: Поддържаме постоянен контакт с българските моряци в Мариупол

„Българските моряци се чувстват добре и Ситуационният център на МВнР поддържа постоянен контакт с тях“. Това заявиха от Министерство на външните работи (МВнР) в отговор на писмен въпрос на БТА до пресцентъра каква е актуалната информация за кораба в Мариупол, на който са нашите моряци.

На запитване относно публикации за превземането на плавателния съд, от ведомството отговориха, че е разговаряно с нашите моряци, „които отричат горната информация“.

По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” – “Царевна” и “Лейди Аугуста”. Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници, а “националистите от Азов” стреляли от палубата с 120-милиметрови миномети, различни видове гранатомети и стрелково оръжие.

Басурин заяви също, че “народните милиции на ДНР заедно с Въоръжените сили на Рися правят всичко възможно за спасяване на живота на насилствено държаните от украинските националисти моряци”.

bta.bg

снимка Архив

Similar Posts