| | |

Настимир Ананиев скочи да брани министър Наско: Не е напушен или пиян, артист е

По темата с видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов, Настимир Ананиев заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ:

Атанасов освен министър е и артист и проявата му е неразбрана. Трябва да съди за клевета всички, които твърдят, че е употребявал алкохол или наркотици при заснемането на клипа. За да говориш за един човек, трябва да го познаваш. Той е сериозен млад човек с огромен потенциал, но той също така е и артист. Не е вярно, че е бил напушен и пиян. Ние ще обсъдим този казус. Трябва да се прецени как да се подходи, защото той е криворазбран от много хора. Познавам визията му – човек честен, некорумпиран, антипод на управлението на ГЕРБ. За мен той е неразбран с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър, това може да се дебатира. Но да се говори, че е бил напушен или пиян, въобще няма нищо такова!

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че

българският интерес ще бъде защитен. Той изтъкна, че не вярва премиерът Кирил Петков да е обещал пред европейските партньори срок за вдигане на българското вето, защото в противен случай, това е щяло да се подложи на обсъждане в коалицията.

“Ние сме поискали 4-5 неща от Република Северна Македония и аз съм сигурен, че те ще се случат преди Северна Македония да продължи напред. За нас е важно нещата, които ние искаме и са важни за нашия национален интерес, да се случат.” – каза Настимир Ананиев.

От друга страна, изтъкна той, е важно за България да бъде лидер в процеса по присъединяването към ЕС на страните от Западните Балкани.

По темата с БНБ и настояването на ИТН на поста да застане Любомир Каримански, Ананиев попита:

„Това ли им е детската мечта?”

снимка Архив

Similar Posts