| | | |

Александрина Пендачанска напуска обществения съвет на БНР заради пропутинската пропаганда на Волгин

Известното ни оперно сопрано Александрина Пендачаска обяви публично във фейсбук профила си, че напуска Обществения съвет на БНР. Причината са поредица от предавания на Петър Волгин и най-вече последното, в което гостува лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов (предването беше в неделя, 10 април – б.а.).

“След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени.

Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио.

В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната – агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин”,

пише Пендачанска до шефа на БНР Милен Митев.

Останалите членове на Обществения съвет са Милен Врабевски, председател, Светла Петрова, Петко Дурмана, Петко Георгиев, проф.Снежана Попова, Стефан Командарев.

Неофициалната позиция на БНР е, че предаванията на Волгин трябва да съществуват заради другата гледна точка.

Александрина Пендачанска снимка Архив

Similar Posts