| | | |

Войната срещу проруската пропаганда на Волгин се разгаря, вече има призиви за бойкот на БНТ

Недоволството срещу проруската пропаганда на Волгин набира скорост, вече има призиви и за бойкот на БНТ. Журналистът Веселин Желев изрази своето мнение в социалните мрежи

“След вчерашните провокации на Петър Волгин не ми е ясно защо РТ е забранена в България, а българското “Говори Москва” (под кодовото название “Политически некоректно”) не е.

Същото се отнася и за Костадин Костадинов и за партията му. (Изключвам изданията на същото предаване, водени от Silvia Velikova).

Докарали сме се дотам, че сега очаквам тези, които разпространяват фашизоидни опорки в националния ефир, да ми кажат, че съм “обикновен фашист”, защото искам да им забраня правото на “различно мнение”.

Само че не аз искам, а глава 14-а на българския Наказателен кодекс – “Престъпления против мира и човечеството”.

И не искам да забраняват Волгин, а само да затворят за него националния ефир.

В БНР и БНТ не би трябвало да има място за фалшиви новини и хибридна пропаганда. Това, че ръководството на БНР и СЕМ отказват да си отворят очите за пропагандата на Волгин, за мене е много по-голям гаф от спирането на излъчването, което свали предишния генерален директор. Заради това отказвам по-нататъшни участия в БНР, докато Волгин работи там и използва националния ефир за петоколонна пропаганда. Призовавам всички колеги и анализатори да направят същото.

Когато държавата си е заровила главата в пясъка, да покажем поне, че ние, гражданите ѝ, не сме.

Да покажем, че БНР не е на държавата, а на обществото. Че наистина е българско и национално, а не на различните копейкиновци и рубльовци у нас.

Щом искат, да си правят пропагандата, но не с моите пари. Да си плащат сами или да се обадят на дядя Вова да им прати рубли.

Бойкот на БНР.

Моля приятелите ми там Deian Iotov и Vessela Vladkova за извинение. Надявам се да ме разберат. В БНР работят кадърни и достойни журналисти и не бива те да бъдат под един знаменател с такива като Волгин.”

снимка Архив

Similar Posts