| | |

Има концентрация на финансовата власт в един единствен човек – финансовия министър Асен Василев

Има концентрация на финансовата власт в един единствен човек – финансовия министър Асен Василев. Разгледайте кои ведомства под чий контрол са. Това каза пред NOVA Тошко Йорданов от ИТН.

Той сравни коалицията с брака – трябва да има доверие.

“Ние въпреки съмненията си че може да стане нещо лошо, подхождаме към хората отсреща с добри намерения. Очакваме същото и към нас. В една коалиция, независимо от размера на групите в нея, те са равнопоставени. Защо е тази фиксация от страна на ПП, не знам. Питайте Асен Василев директно ще развалят ли правителството, ако бъде избран Каримански. Определено го заплашва някой, който не иска той да участва в тази надпревара. По принцип ПП не искат това. Все пак и има опция и някой да иска да ни скара – затова си има МВР, ДАНС и т.н, уточни Тошко Йорданов

Взе да ни писва от пришиването към ГЕРБ и ДПС, но “Продължаваме промяната” направиха така че да зависим от техните гласове. Като нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят, вървиш по закона. А защо нямаме подкрепата на партньорите, питайте тях.

Тошко Йорданов коментира и номинациите за шеф на БНБ, КЗК и СЕМ:

“Каримански е наш кандидат отпреди два парламента, когато още “Продължаваме промяната” ги нямаше. Когато сформирахме коалицията, информирахме всички партньори, че имаме кандидат за БНБ и ги питахме какво мислят по темата. Г-н Трифонов най-човешки им заяви какво имаме ние като предложение. Всички казаха твърдо, че нямат кандидат. След Нова година насам съм повдигал тема и за БНБ, и за КЗК, и за СЕМ. Темата бе отбутвана в страни. След време ПП започнаха да предлагат кандидати. Те дори и досега нямат кандидат, просто искат да сложат човек под техен контрол да управлява БНБ. Предложиха редица човеци, които не отговаряха на условията, последният им беше Гюров”.

Similar Posts