| | |

Не ме вълнува културният министър, а културата, ядосват ме Радев и Путин

Интервю на Васко Кръпката

-Васко, трябва ли да подаде оставка министърът на културата заради скандалното видео, което пусна, има ли подобно поведение обяснение?

-Не ме интересува министърът на културата, а културата. Мисля, че свободният музикант и човек няма нужда от министър. Мик Джагър, Дейвид Гилмър и Джими Хендрикс са моите герои, които никога не са се занимавали със селфита. Видях само някъде, че Атанас Атанасов си е пуснал видео, но не го гледах, защото моят свят е рокендролът и музиката. Нямам никаква представа какви са настроенията на министрите на културата през годините. Интересувам се от политика, но не и от тях.

-Коя е причината за подобни изцепки?

-По принцип съм в опозиция, но не се ядосвам толкова на министри, а на президента и на държавата. Тук някакъв младеж си е направил селфи. Трябва да сме над тези неща и да слизаме на това ниво. Аз лично не съм гласувал за този министър и не е справедливо да му давам оценки. Аз почти и нямам представителство в държавата. Има някаква комисия в парламента, на която сложиха за председател сценарист (Тошко Йорданов – б. на ред.). Това е друг свят за мен, който е много далечен. Аз съм в света на рокендрола и това е моето министерство, а китарата е моят министър.

-Ако се върнем назад в годините, постът в културното министерство се е заемал от спорни личности. Защо не може да се намери фигура, която да е достойна за повече творци?

-На последните избори най-активно гласуваха хора, които не харесваха Бойко Борисов. Аз също не съм гласувал за него. Този „изчегъртвателен“ вот обаче не донеси нищо по-хубаво. В момента виждаме как само се вдига рейтингът на Бойко Борисов. Вместо да се оттегли и да ходи да лови риба, ще се върне един ден на бял кон. Не разбирам хората, които не гласуват. За мен в момента е по-важна войната в Украйна и да продължим да се държим за Европа и за НАТО. Всичко друго са подробности. Борбата продължава и е завинаги. Трябва да подкрепим Украйна в битката срещу Путин.

-От ИТН и ПП започнаха “война”. Как ще приключи, отиваме ли отново на избори?

-Не ги следя и нямам представа. В момента, в който депутати се прегърнаха с БСП и с чалгарите, почти не следя какво се случва в българския парламент. Вълнува ме какво става по света.

Интервю на Васил Василев за faktor.bg

снимка Архив

Similar Posts