| | | |

Разраства се скандалът за РСМ. ВМРО иска незабавна оставка

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки поиска оставката на външния министър на България Теодора Генчовска, ако се потвърди информацията, че е поела ангажимент до средата на тази година България да вдигне ветото за започване на преговори с Република Северна Македония за членство в ЕС.

По стара традиция на това правителство, не научихме от него, че се водят разговори за национално предателство. Затова пък министърът на външните работи на Федералната република Германия бе така любезна да ни уведоми, че е водила разговор със своята българска колега Генчовска, в която последната се била съгласила, че Република Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС до средата на тази година, написа Джамбазки във „Фейсбук“.

Повтарям, научихме това от външния министър на ФРГ, а не от българския такъв, продължава Ангел Джамбазки и настоява:

Ако това съобщение е вярно и министър Генчовска се е съгласила на подобно предателство, искам незабавно нейната оставка. Изнесената от външния министър на ФРГ информация само потвърждава нашите подозренията, че се готви национално предателство около 24 май, което ще бъде завършено на заседание на съвет на външните министри на ЕС, като българският министър просто няма да възрази на провеждането на първата междуправителствена конференция между ЕС и Северна Македония.

снимка ВМРО

Similar Posts