| | |

Кой спаси моряците от „Царевна“ – „бензиностацията с ракети“, Петков или това бе единственият безопасен маршрут за тях

Поредният автогол на премиера Кирил Петков. След като освети операция на военното разузнаване по извеждането на моряците, днес той се похвали, че ги били освободили. Къде отиват освободените моряци ? В сепаратистката Донецка република, непризната от никой.
Всички русофили и путиноиди леят сълзи от радост тук как ето виждате ли, не фашистите от Украйна и “Азов” са освободили моряците, а Русия и доблестните донецки другари… Възниква въпросът с кого сме се пазарили за освобождаването на моряците ? С полувоенни формирования, с редовната руска армия ? И ако е така, кой е държал в плен нашите моряци ? Нали уж с украинците работехме ? Шизофрения.. Коментарът е на журналиста Стефан Ташев

Днес премиерът се похвали: „14 българи и 1 украинец вече са извън пристанището в Мариупол. Критичните метри, които трябваше да изминат за излизане от кораба, вече са направени и са в безопасност. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България. Другата част от екипажа – 3 българи и 2 украинци, включително капитана, са останали на кораба по свое желание.”

Петков не каза нищо за съдействие в операцията от страна на руските войски или сепаратистите от Донецката народна република, която не е призната от никоя държава в света освен от Русия.

Не така обаче смятат десетки потребители на фейсбук под новината за изтеглянето на моряците в профила на БТВ. Повечето от коментарите славословят Русия и руската армия, като авторите естествено забравят, че нашите сънародници се озоваха в тази ситуация „благодарение“ на войната, която започна Русия. Ако някой от тях бе погледнал картата на Украйна, щеше да види, че изтеглянето става на север към Донецк, където в момента не се водят бойни действия и това е единственият сигурен и безопасен маршрут.

„Да благодарим сърдечно на бензиностанцията с ракети!“, пише Дарина Димитрова, иронизирайки премиера Петков, който нарече така Русия преди време в Брюксел.

„Връщат се през Донецк, сиреч по коридор, осигурен от злите сепаратисти и руснаците!!!!“, пише друг потребител.

Според Камен Ковачев „лошите руснаци освободиха българските моряци, които добрите украинци държаха в плен“.

„Браво на руската армия, чест и почитание за вас момчета!, възкликва в захлас друг потребител.

И още бисери под статуса:

Iva Tercheva
Правителството трябва да благодари на Русия

Георги Стайков
Благодарим на Русия и ДНР!

Ivan Peev
Да, евакуацията я правят пак руснаците и ако нашите започнат да плюят по тях няма да е изобщо честно.

Сали Ферад
Благодарение на РУСКАТА АРМИЯ

breaking.bg

снимка Архив

Similar Posts