| | |

Мирише на предсрочни избори: Кирил Петков раздава милиони като за последно

На фона на всички кризи, протести на различни гилдии и войната в Украйна правителството решава 31 “фундаментални” въпроса. Преди началото на заседанието думата взе министър-председателят Кирил Петков, който разкри, че кабинетът му ще раздаде милиони на различни сектори

„Днес се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално плащане на над 600 млн. към строителните фирми, което е 50% от парите, които им се дължат. Останалите 50% заедно с МРРБ ще минем през експертна комисия, за да видим дали тези средства са похарчени правомерно и след това парламентът ще реши. Утре тези 600 млн. ще бъдат за отпускане и фирмите да започнат своята работа веднага”, съобщи Петков.

После той продължи с раздаването на пари:

„Ще подкрепим българските въздушни превозвачи с помощ до 60 млн., което транспортният министър ще внесе като предложение. Ще одобрим споразумение с Румъния за създаване на ГКПП Русе-Гюргево за фериботи. Трафикът там ще бъде обновен”, посочи още Петков. Той съобщи още, че се отпускат 32 млн. на ДФЗ за земеделските стопани. Правителството продължава да подкрепя всички браншове, добави Петков – „надявам се хората да са доволни и да продължат работа в техните сфери”, заключи той.

снимка Архив

Similar Posts