| | | |

Рашков си изпусна нервите: Прост полицай от Стара Загора няма да ме учи на право

Грозната сценка се разигра по време на заседанието на вътрешната комисия в НС, където Рашков отговаря на питания от народните избраници, по повод поредната словесна хватка между него и прокуратурата за закриването на спецправосъдието.

“Не ме апострофирайте, ако обичате, Вие не сте юрист и не ги разбирате тези неща. Вие сте един полицай от тецовете в ТЕЦ “Марица”, Стара Загора. Какво ще ме учите Вие на право. Вие няма да ме учите мен на право и още по-малко на процес”. Така вътрешният министър Бойко Рашков изригна срещу реплика, отправена към него от старозагорския депутат от ГЕРБ Маноил Манов.

Манов не му остана длъжен и веднага се нахвърли с напомняне срещу МВР шефа, че все пак той е избран народен представител, а Рашков е просто “назначен министър”. И заяви, че Рашков нямал право да се държи по този начин. Бившият началник на Следствието пък го помоли да се държи като депутат, а “не от улицата”.

Спорът продължи с упрек към шефа на комисията ген. Атанас Атанасов, който обясни, че явно присъствието на външни лица възпламенявало обстановката в залата, но не уточни кого конкретно визира.

Впоследствие се стигна до нов сблъсък между Рашков и Манов, като министърът неформално заплаши депутата, че няма да успее да защити докторската си дисертация в Академията на МВР.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък попита Рашков за доклада на Департамента на САЩ, в който фигурира името на вътрешния министър. Той от своя страна отклони темата и атакува лидера на парламентарната група на ГЕРБ, като заяви, че във въпросния доклад пише и за побой на протестиращи от служители на реда по време на управлението на последния кабинет на Бойко Борисов.

“А за украинския младеж, пребит на футболен мач, ще кажете ли нещо”, апострофира го Маноил Манев.

Рашков отново отклони темата и направи внушение, че ГЕРБ е купувала гласове на изборите и това вбеси народните представители от партията на Борисов.

“Как ще реагирате на това, че МВР министърът прави внушения за политическа партия, без да има никакви доказателства”, възрази Манев, обръщайки се към председателя Атанас Атанасов.

“Ще си променя поведението, когато политическа партия ГЕРБ престане да извършва престъпления по отношение на изборния процес”, отново хвърли димка Бойко Рашков.

снимка Кадър

Similar Posts