| | | | |

След шамара на АМ “Тракия”: Рашков назначи проверка на „Охранителна полиция“

Главната дирекция “Национална полиция”, със заповед на министър Бойко Рашков, започна цялостна проверка на дейността на отдел “Охранителна полиция” на Областна дирекция на МВР – София (ОДМВР-София), както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител, във връзка с разпоредена дисциплинарна проверка за действия на полицейски екип от отдела, съобщиха от вътрешното ведомство.

В хода на проверката по казуса бяха установени двамата служители на реда. Те са младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“. Прекият извършител е с 18 години стаж в системата на МВР, а шофьроът на патрулния автомобил работи във ведомството от 9 години. Те са дали обяснения за случилото се, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия.

Междувременно от комисията е изискана и цялостната документация от 4 април, работния ден на двамата полицаи, в която е проследена и извършената административно-наказателна дейност по време на дежурството им. Изяснява се и начинът на ползване на техническите средства. Констатирано е, че случаят с чуждия гражданин не е докладван и отбелязан в документацията.

За изясняване на истината е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за връзка с Посолството на Турция у нас и среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Паралелна проверка по случая е разпоредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

nova.bg

снимка Кадър

Similar Posts