| | | | |

Оптимист за отношенията между България и РСМ е само Кирил Петков

Българският народ ще свали този, който предаде националния ни интерес в РСМ, коментира съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в студиото на „Денят ON AIR“.

Темата за присъединяването на Северна Македония към ЕС разпалва все по-горещи политически страсти. През последните дни политически партии сипят взаимни обвинения за задкулисни договорки.

Със сигурност има външен натиск. Аз съм склонен да вярвам, че е германска фалшива новина твърдението, че темата е обсъдена на среща между външните министри на Германия и България. Ако не, Генчовска дължи обяснение. Не е случайно може би, че се говори за смяната ѝ с човека на „Продължаваме промяната“ Весела Чернева, която е съветник на Кирил Петков

Според него няма напредък в отношенията със Северна Македония. Чернева е на заплата от американското посолство. Тя е човекът, който пълни главата на Петков с глупости по темата „Македония“, премиерът е невнятен, смята Сиди.

Оптимизмът е само при Петков, нямо го никъде другаде. Неговият ентусиазъм е безпочвен. Явно не може да устои на натиска на нашите европейски партньори. За нещо, за което се бяхме разбрали преди 3 г., едва сега РСМ твърди, че ще подпише протоколите, заяви Сиди

Време е тази четворна коалиция да си ходи, заяви съпредседателят на ВМРО и се аргументира, като посочи, че няма нито една тема, по която да партиите в тази коалиция да са н аедно мнение.

Той затвърди тезата си, че на 24 май ще бъде извършено държавно предателство.

Тази дата още не е дошла. Продължавам да твърдя, че Петков се е разбрал с някой, който му е началник отвън, да направи това. Дали ще го направи – аз лично се надявам да се вслуша в гласа на голяма част от българските граждани. Че е поел ангажимент, е ясно, той поставя тази тема всеки ден на дневен ред. От ВМРО не сме против Македония да бъде част от ЕС. Та това е осъществяване на българския национален идеал – от Охрид до Черно море да няма граница. Но за да се случи това нещо, трябва нашите братя от другата страна на границата да премахнат цялата омраза от учебниците, да променят начина, по който гледат на нас, каза съпредседателят на ВМРО.

Според него българската страна е трябвало да реагира на данните от официалното преброяване в РСМ.

Нашите управляващи трябваше да излязат и да оспорят резултатите, както направи Турция. Българите на са малцинство. Те не са 3 000 човека. В РСМ хората много трудно могат да се нарекат българи от страх, защото там не се защитават елементарни човешки права по отношение на българите. Десетки са случаите на хора, които не са успели да си намерят работа. Има държавни позиции, за които има квоти за всякакви нации, но няма за българи, подчерта Сиди.

Той упрекна коалицията, че не се справя с кризите, основната от които е ценовата. И предрече възможни предстоящи избори.

Цените се вдигат няколко пъти. Войната е от един месец, цените не се вдигат от войната, правителството няма адекватна политика. Българският народ ще свали този, който предаде българския национален интерес в Македония. Сега големият страх е, че ако си тръгнат тези, ще се върне Борисов, коментира Сиди.

Според него нито едни предсрочни избори не са добри за страната. Икономиката, която храни хората, иска стабилност. Стабилност се получава с нормални правителства, които се избират на всеки четири години. Това е правилният път. Но при положение, че има правителство, което не се грижи за интересите на българите, а изпълнява ангажиментите, поети към нечие чуждо посолство, тогава категорично предсрочните избори са по-добрият вариант.

снимка Личен профил

Similar Posts