| | |

Кирил Петков: Внасяме повторно предложението за парите на пътните строители

Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено повторно за гласуване в Народното събрание. Това написа премиерът Кирил Петков във Фейсбук. Припомняме, че на среднощно гласуване депутатите бламираха гласуването.

Във Facebook той написа, че е обещал на строителните фирми, че 655 милиона лв. ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% – след проверка и одобрение на парламента.

Днес обещах на строителните фирми, че 655 милиона лв ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% – след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв веднага за строителите, а от друга – работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото!
Ще внесем предложението повторно още в утрешния ден. Няма да губим нито ден

Проектът за решение предвиждаше веднага да бъдат разплатени 50% от дължимите суми (около 550 млн. лв.) по сключените договори за текущ ремонт и поддръжка, а останалите 50% от дължимото да бъдат разплатени, когато се установи, че строителните дейности са реално извършени.

В предложението беше предвидено да се разплатят и 100% от задълженията към пътните фирми за поставени мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Спешността на проблема идва от това, че 34 договора за текущ ремонт и поддръжка с пътните фирми са прекратени с анекси, част от които влизат в сила на 29 април, а други – на 30 юни, като действието на договорите първоначално е било до 2023 и 2025 г.

Similar Posts