| | | |

Слави най-сетне разбра, че харвардците, които действат като корпоративни рейдъри (атакувай, завладявай, унищожавай) са го измамили

Само за една седмица ортаците в четворната коалиция нашамариха здраво хората на Слави Трифонов-“Има такъв народ“. Биха ги като маче в дирек. Първо бойкотираха министъра на регионалното развитие от ИТН Гроздан Караджов за милионите за строеж и ремонт на пътища като няколко пъти блокираха това в комисиите, а по-късно и в пленарна зала. Днес „промяната“, ДБ и БСП биха шута и на Любомир Каримански, кандидат за шеф на БНБ. Преди това придворната на Демократична България „Асоциация на европейските журналсти“-АЕЖ обяви протестен митинг срещу номинацията на Мартин Карбовски от партията на чалгарите за член на СЕМ.

„Черешката на тортата“ бе изслушването на външния министър Теодора Генчовска по темата „Македония“ на закрито заседание. Там в прав текст министърката от ИТН признала, а по-късно потвърди в кулоарите на парламента, че никой не я бръсне за слива по тази изключително важна за България тема.

Че премиерът Киро Петков си води собствена външна политика, поема някакви скрити ангажименти към Скопие, ЕС и САЩ, които не смята да прави достояние на Генчовска….Тоест министърката е фигурант, а решенията за българската външна политика се взимат на „Дондуков“№1 от Киро, Лена и Весела Чернева. Такива шамари от „коалиционни партньори“ досега нито една партия не е яла през в най-новата ни история от 1989 година насам. И такива унижения.

Чалгарите явно са в миманса на четворната коалиция, никой не ги бръсне за нищо, бият ги, където ги сварят, техните ортаци от БСП, ПП и ДБ.

Баш Чалгарят мъцкаше в социалните мрежи, нещо протестираше, ама под сурдинка.. Даже се обяви за пазител на коалицията. След бламирането на Каримански Тошкото на Слави и той нещо каза, ама какво точно не се разбра. От днешното гласуване в парламента се разбраха две неща. Първото, за което пишем от една година, когато изплуваха Чалгарите, е, че тази партия е патерица на ДПС. И оттам тошковците получиха на два вота по 500 000 гласа, които хората на Доган си прибраха обратно през ноември миналата година.

В резултат партията на Слави спихна до смешните 25 депутата в това Народно събрание. Любомир Каримански от „банката на Доган“ бе подкрепен явно само от ДПС. Дадените им 500 000 гласа през пролетта и лятото изстреляха чалгарите на позиции в политиката, които те не са си мечтали. И в два парламента те като пиле в кълчища се омотаха и не можаха да направят правителство.

Затова ИТН стана патерица на „промяната“ в четворната коалиция, с надеждата да „кешира“ от министерствата, които получи. Но сега и оттам ги отрязаха. Слави най-сетне разбра, че харвардците, които действат като корпоративни рейдъри (атакувай, завладявай, унищожавай) са го измамили. И се решили да изхвърлят „патерицата“, защото си мислят, че от нея вече няма нужда. И няма смисъл да се дели награбеното с други. А на кучето-пазач на коалицията са му сложили намордник. И то си трае.

Второто. Някой зад кулисите е решил, че от рошавите вресльовци от ИТН вече няма нужда. Както и от диванния политик Слави Трифонов. Нещо като с Мая Манолова и хаджигеновците, които залязоха по същия начин.

Само след година са забравени напълно обещанията на ИТН: „Референдуми“, „промяна на Конституцията“, „без партийна субсидия“, „намаляване на депутатите в парламента“ и още други глупости, дрънкани по партийната телевизия. Днес Тошковците и Славитата се бият като войници на Червената армия на последните рубежи в Сталинград, за останалата им плячка. Която бившите им ортаци ще пленят и превземат.

На следващите избори ИТН ще потъне и ще падне зад борда. Затова още от сега да им кажем: Сбогом, Чалгари ! Няма да ни липсвате. Вие изчезвате като „референдумите“ ви.

Автор: Тодор Александров/ breaking.bg

снимка Кадър

Similar Posts