| | | |

В Добрич: „Оставка на про100 Киро!“ и „Долу правителството СНИМКИ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившите министри от партията, сред които Деница Сачева, Даниел Митов, Томислав Дончев, са в Добрич на среща със симпатизанти. По улиците на града и в залата активът беше посрещнат с плакати и викове „Оставка на про100 Киро!“ и „Долу правителството!“.

„Господ си знае работата – заяви в изказването си Бойко Борисов. – И ние, и народът имаме памет за това, което е направено. За партията има значение оценката на действията, да си дадем сметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото е редно да се пише!“

Бойко Борисов посочи като особено тревожен фактор съсипването на спецправосъдието.

„И ние грешахме, но сега ГЕРБ е партия, в която има сплав от млади и стари политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек. Това е най-голямата щета! В Добрич направихме много. Парковете и булевардите нямаха минаване. Сега кметът не ми вдигна. А преди това правеше пътека до МС. Водата на Добрич на 85% изтичаше в нищото. Над 100 млн.лв. дадохме да им оправим водния цикъл. Над 50 млн.лв. за саниране, подобрения, спортни зали. Вчера Асен Василев говори за чистене на България. За 1 г. една плочка не са поставили, а приказват сега глупости. Пътуването ми беше ад! Където сме оставили фрезовано преди години, така си и стои“, огорчен е лидерът на ГЕГБ.
Той е преброил над 3000 дупки от София до Добрич.

„Извинявайте. Медийна толерантност към живота на хората. Същите тези ми пробутват 50% плащане, а после да рекетират пътните фирми за другите пари. И как ще го решат. За какво е МРРБ, щом НС ще подписва?! Това е рекет, казват го хора от четворната коалиция. Но дали е с автомат или с Асен Василев, все едно. Рекетът е дело на мафията. И сега медиите да кажат коя е мафията“, запита иносказателно той.

И попита защо след изявлението на външния министър Генчовска правителството още не е паднало!

„Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша, или чужда полза. След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков. Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай.

Слушайте внимателно и президента Радев. Нашата голяма грешка е, че го подценихме. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина“, добави бившият премиер.

Има значение за партията да си направи ревизия, да си дадем сметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото, когато партията има лидер е хубаво да се пише на него. Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала.

Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек. Вчера слушах какво говорят на учредяването на новата политическа партия, поясни бившият премиер.

В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството? Когато една партия се учредява с една такава песен…

Най-хубавото в този текст е – “повече няма да се видим”. Ако на нашето мероприятие пуснем подобна, ще ни разсипят, посочи Борисов и иронично поръча на ПР-ката на партията да разпечата и раздаде текста на песента от учредяването на партията “Продължава промяната” на всички членове на ГЕРБ.

Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството – двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера, коментира той.

снимка Кадър
снимка Кадър
снимка Кадър
снимка Кадър

Similar Posts