| | | |

Върнаха решенията за именуване на площад и алея в София в знак на солидарност с Украйна

Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния общински съвет, с които знамето на Украйна трябваше да бъде издигнато редом с българското на сградата на общината на ул. „Московска“ № 33, а две места в столицата трябваше да бъдат именувани в знак на солидарност с Украйна.

Връщат се решенията за именуване на озелененото пространство пред руското посолство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна”, както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“.

Решението е взето съгласно правомощията на областния управител, на база описаното в закона и стотиците сигнали на граждани постъпили в Областна администрация на област София, се казва в съобщението. От администрацията твърдят, че са допуснати “съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет”.

Напомняме, Кючуков е излъчен от „Има такъв народ“.

faktor.bg

снимка Архив

Similar Posts