| | | |

Горчива ирония: Всички, лансирани и овластени от Радев политици, без изключение, са национално богатство

Радев, човекът от народа, е надарен направо с невероятна проницателност и прозорливост. Всички, лансирани и овластени от него политици, без изключение, са национално богатство

Диляна Ценова Гогова, фейсбук

Най-високият рейтинг на Румен Радев, второто място на ПП по обществено доверие, както и доминиращото нежелание за предсрочни парламентарни избори затвърждават впечатлението, че освен гостоприемен, българският народ е и мъдър. Безпогрешно избира най-качествените и подготвени държавни ръководители, нищо по-долу от крем дьо ла крем и каймак!

Румен Радев, човекът от народа, е надарен направо с невероятна проницателност и прозорливост. Всички, лансирани и овластени от него политици, без изключение, са национално богатство. Петков и Василев, Рашков, Минеков, Стойчо Кацаров… Все имена, с които да се гордеем пред света! Те осветяват трънливия ни път през кризи и изпитания, вдъхват усещане за стабилност и носят надежда. Някой ден горчиво ще съжаляваме, че не дадохме шанс и на Мая Манолова, но дори и великите нации понякога грешат.

Нима можем да отречем, че под умелото ръководство на Румен Радев постигаме забележителни резултати и напредък? Да вземем икономическото развитие.

Вчера финансовият министър отбеляза, че България е с най-евтиния бензин на колонка в ЕС. Хазната се пука по шевовете, дълговете са изчистени, само вземания чакаме. На крачка сме да доведем целия континент до разцвет, несъмнено най-доброто предстои!

Някои лаици незаслужено критикуват правителството, че ще изплати само половината си дълг към строителните фирми, при това с огромно закъснение, оставяйки стотици хиляди строители, без заплати за Великден. Диванните критици просто не проумяват възпитателния ефект на това държавно решение. В своята първосигнална наивност те не отчитат, че браншът се бе страшно разпуснал, направо разпасал, при предишните управляващи – те му създадоха вредния навик завършен проект да се плаща веднага.

Съзнавате, надявам се, какво разяждащо и назадничаво схващане е това и как потъпква изконната скромност и пестеливост на работещия българин за сметка на разточителното харчене.

Разбира се, не можем да укоряваме хората, че мислят по-бавно от възпитаниците на Харвард и не осъзнават, че освен за икономическия подем, настоящата Промяна работи и за моралното израстване на нацията.

Днес, предоволен от своя избор на последния парламентарен вот, народът се прекланя пред действащата дипломация, издигнала на ново ниво българо-македонските братски отношения.

Свежда глава пред достойната българска позиция по отношение на войната в Украйна и най-вече пред комуникационните умения на Румен Радев и премиера Петков, които с всяка своя дума ни тласкат към обединение и единомислие. Не би било прекалено, а напълно закономерно, Светия Синод да помисли за канонизирането им в най-кратки срокове.

Резултатите от приложените управленски стратегии в културата също са очевидни, да не споменаваме енергетиката, където млади девойки вече замесват питки и плетат венци, за да посрещнат, нагостят и накичат новите заводи за батерии, които ще израснат на мястото на упадъчните и отречени от прогреса Мини Марица Изток.

Ще бъде дълго, а и напълно излишно да продължавам изреждането, заслугите на Румен Радев са безчет и ще останат във вечната историческа памет като светъл и славен пример за идните поколения.

Няма защо да се лъжем, приятели, на Румен Радев дължим не само Промяната, но и респектиращия съзидателен потенциал на бъдещи политически проекти, каквато е например партията на Стефан Янев.

На верния път сме, за нищо на света не бива да се отклоняваме. Поклон доземи!

Диляна Ценова снимка Фейсбук

Similar Posts