| | | |

Жълтопаветниците очакваха да получат съжаление и индулгенция за ситуацията на шпагат, в която се намират, но истината е, че не заслужават нищо

ПП са нищо повече от едни неокомунисти. Не по-малко продажни, не по-малко жалки, не по-малко обладани от маниакална жажда за власт, написа във фейсбук профила си Георг Георгиев от МГЕРБ

Ето целият му гневен пост:

Рядко някой може да си представи по-голямо унижение от това, на което Дмитро Кулеба подложи правителството и участващите в него партии. И не, не злорадствам, а като българин също се чувствам засрамен.

Дипломатично, но ясно наричайки управляващите лъжци и страхливци, по време на лицемерно събитие на ДеБъ, украйнският първи дипломат направи пълна дисекция на позора наречен кабинет #про100Петков.

Вероятно чрез жалкото си представление, жълтопаветниците очакваха да получат съжаление и индулгенция за ситуацията на шпагат, в която се намират, но истината е, че не заслужават нищо. Тъкмо напротив – укор и единствено укор.

Укор, затова че в името на баницата продадоха и малкото си останало достойнство.

Укор, затова че предадоха доверието и на малкото си останали демократично мислещи избиратели.

Укор, затова че заради дребни постове и трудоустройство на провалени чиновници, забравиха за принципи, идеи и ценности.

Укор, затова че сляпата омраза ги накара да се дадат под наем на исторически опонент като БСП.

Укор, затова че всеки ден играят ролята на придворен шут на кабинета #про100Петков, изпълнявайки най-различни пируети само и само, за да не изпаднат от жалката власт.

Но тази власт отмина. По-краткотрайна от вчерашния сняг, последната снежинка на нейната легитимност се стопи с отказа да бъде гласувано решение за Украйна.

А що се касае до уродливата коалиция, #про100вците вече няма защо да се чудят с какъв политически профил са. Положили се като понтонен мост, по който БСП да може да гази през урвите издълбани в националното ни достойнство,

ПП са нищо повече от едни неокомунисти. Не по-малко продажни, не по-малко жалки, не по-малко обладани от маниакална жажда за власт.

Белобрадова, отлитайте. „Играете си с нас, оправданията ви обслужват агресора, не ви вярвам!”, каза Украйна, а с нея и цивилизованият демократичен свят, от който до преди година бяхме част.

снимка Архив

Similar Posts