| | | |

България да покаже принадлежи ли към демократичния свят или към Кремъл

“Неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност. Колкото повече България се снишава, толкова повече се изостря апетитът на путинистите да влияят върху българския политически живот”, коментира Бойко Ноев, експерт по национална сигурност и бивш министър на отбраната пред БНТ.

По думите му българският парламент не е способен да вземе важно решение и изолира България в Европейския съюз

“Всичко, което се случва в момента у нас, не е просто спор дали да дадем военна помощ. В България отново се възроди политическото противоборство по големия стратегически въпрос – къде принадлежи нашата държава?

Дали България принадлежи към демократичния свят или принадлежи към Кремъл? България може да даде на Украйна всичко, от което се нуждае”, коментира още Бойко Ноев.

Според Бойко Ноев неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност.

“Колкото повече България се снишава, толкова повече се изостря апетитът на путинистите да влияят върху българския политически живот”, добави той.

“Националният интерес всички го интерпретират различно. Според някои националният интерес е да се снишим и да не даваме нищо, да се пазим – това са привържениците на неутралитета”, каза той.

“България трябва да бъде на висотата на морала в момента и да подкрепи жертвата на една агресия. Кирил Петков търси всякакъв възможен начин да остане на власт и да търси компромиси между различните политически тенденции”, смята Бойко Ноев.

снимка Архив

Similar Posts