| | | |

Валери Рачев напусна щаба за бежанците заради некомпетентната Калинка

Правителството отново е неподготвено, парите за хотелите свършват в края на другия месец
Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев е напуснал днес, съобщава Клуб Z, като се позовава на отлично информирани източници от „Дондуков“ 1.

Вероятно това се дължи на лошата координация в звеното, наблюдавано от вицепремиерката по ефективно управление (и с никакъв административен опит) Калина Константинова.

В последните дни отново настана напрежение след изказване на министъра на туризма Христо Проданов (БСП), че парите за бежанците в хотели (по 40 лв. на храноден и нощувка) спират три месеца след въвеждането им – в края на май. Същевременно изпълнителната власт така и не въведе компенсации за частните домове, които приютяват хора, бягащи от войната.

„Ние проявихме хуманност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е необходимо тези хора вече да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да плащат наем, да живеят така, както живеят всички останали хора“, каза Проданов.

Новината бе потвърдена и от Валери Рачев. Поканен за шеф на щаба от външнополитическата съветничка на премиера Весела Чернева, Рачев е полковник от резерва и бивш началник на кабинета на външния министър Николай Младенов (ГЕРБ), на когото Чернева бе говорител

clubz.bg

снимка Архив

Similar Posts