| | | |

Петков хвърли бомба, отива в Украйна, но няма да е сам

Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията заминава за Киев в следващите дни. Това обяви премиерът Кирил Петков в ексклузивно интервю за Нова тв.

Новината идва само ден, след като външният министър на Украйна Дмитро Кулеба постави изключително остро въпроса за военна помощ от България, а коалицията за пореден път се разтресе от вътрешни противоречия и червени линии.

БСП остават категорично „против”, „Демократична България” и „Има такъв народ” са „За” изпращане. Това определя на „Продължаваме промяната” ролята на балансьор в управлението, в опит да се намери компромис.

Ние осъждаме агресията на Русия. Разбирам Куеба. Като Кирил Петков мисля, че е правилно да дадем военна помощ. В случая аз съм премиер и имам коалиционни партньори, които имат ясни червени линии”, заяви Петков.

“В момента всички знаем какво се случва. “Демократична България” казват “това е нашата червена линия”, БСП казват също “това е нашата червена линия””, добави той.

“Затова ще ги поканя да отидем там, за да вземем информирано решение. Надявам се, че тази седмица, докато парламента в момента е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери”, каза още Петков.

“Надявам се, че и двамата ми коалиционни партньори ще стигнат до общ език, зад който да се обединим. ПП ще е лидер в този диалог”, каза премиерът.

снимка Архив

Similar Posts