| | | |

Кметът на Царево: Кирил Петков говори за земетресение, а то такова не е имало

Правителствената пресслужба съобщи:

“Министър-председателят Кирил Петков ще присъства вечерта на 23 април, събота, на празничното богослужение за най-светлия християнски празник Възкресение Христово в църквата „Св. Успение Богородично“ в гр. Царево. Премиерът ще пристигне в храма около 23 часа, като ще се запознае с пораженията върху църковната сграда от последното земетресение, след което ще присъства на богослужението, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.”

По този повод кметът на Царево Георги Лапчев пусна пост във фейсбук, който гласи следното:

“Сериозна сеизмична активност в района на Царево не е регистрирана от десетилетия и никой от съгражданите ми не си спомня такова.

Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата “Свето Успение Богородично” или други сгради в общината.

По време на мандатите ми и управлението на ГЕРБ сградата на храма в кв. “Василико” бе прехвърлена от държавата към Светия Синод, а 12 дка наоколо – за църковни нужди. Освен това районът беше облагороден с не малката помощ на общината.

Така че мога да уверя както всички жители и гости на Царево, така и премиера Кирил Петков, че църквата е в отлично състояние и към момента няма никаква необходимост от огледи или ремонти.”

снимка Фейсбук

Similar Posts