| | | | |

За разлика от ПростоНаско със странните клипове, ГЕРБ възродиха културното наследство и превърнаха Пловдив в една от най-желаните туристически дестинации СНИМКИ

от профила на Калина Паскалева във Фейсбук

Kiril Petkov, Христос Воскресе!

Вчера си бил в Пловдив с децата си, не съм те засекла по улиците, за жалост. С огромно удоволствие щях да те заведа да разгледаш разкопките до “Пощата” на “Главната” и да ги покажеш на децата си.

Защото когато аз бях на тяхната възраст и все още живеех в Пловдив, бяха свърталища за наркомани, занемарени площи. Никой никога не си е представял как това богатство, криещо се под краката ни, един ден ще бъде възродено.

Ти не си много по-голям от мен, ако имаш познати в Пловдив – питай ги как изглеждаше тази, пропита с вековна история, земя.

За разлика от твоя културен #ПростоНаско, който се представлява във фейсбук чрез странни клипове, предишните управляващи в лицето на ГЕРБ възродиха културното наследство и превърнаха родния ми град в една от най-желаните туристически дестинации. Тяхната работа ще се вижда и след 100 години. Ще бъде оценявана и от световни културни институции. Надявам се няма нужда да обяснявам какво означава недвижимо културно наследство, нали Петков?

Сега представям малко факти:

“Форум Север с Одеон, част от Агората на Филипопол”.
В тази част са открити няколко статуи на римски императори, които са реставрирани и запазени, експонирани са плочи със съхранени надписи, а част от предметите вече са изложени в Регионалния археологически музей.
“Форум Север” е втората реставрирана и експонирана част от обекта, след като преди три години “Форум Запад” отвори врати за туристи.

снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук

Similar Posts