| | | |

Хора, това нещо решава съдбите ни. Кошмарно е! Позорно е

Образуването на пукнатини в сгради е следствие на физико-механични и химически процеси. С това започва постът във фейсбук на депутатът от ГЕРБ Младен Шишков, коментирайки изказванията на Кирил Петков за пукнатини на църквата в Царево. Ето какво казва още:

Естественото уплътняване на земните маси, динамични натоварвания /земетръс/, въздействия от съседни сгради, са част от причините за образуване на пукнатини. Дори и в перфектно проектирана и изпълнена сграда, с безупречни материали, биха могли да се образуват пукнатини. Затова широчините на пукнатините са нормирани – т.е. допускат се такива до определени размери.

Много често, пукнатините са съзнателно предвидени от проектантите. Отделно от това, пукнатините, според причините за образуването им са няколко вида – хоризонтални, вертикални, наклонени. Колкото по-стара е сградата, толкова повече пукнатини се наблюдават.

Прав е Просто Киро. В България има много пукнатини. Милиони са. Но пропусна да каже, че пукнатини има в целия свят. Милиарди са. На практика няма сграда без пукнатини. Видими или невидими.

Но да тръгнеш да се хвалиш, че ще запълваш някаква пукнатина на сграда и да правиш някакви безумни обяснения за това – това вече е инфантилизъм. Нямало да влиза в спор за това. Ами няма как да влезеш, защото няма как да излезеш!

Хора, това нещо решава съдбите ни. Кошмарно е! Позорно е!

П. С. На снимката е църквата в с. Стряма. Изцяло построена по времето на ГЕРБ. От основния камък, до последната керемида. От държавния бюджет, партийната субсидия на ГЕРБ и много дарители. Както десетки други за последните десет години.

Докато едни се взират в треските, други дялат греди!

Това е реалността!

църквата в с. Стряма
снимка фейсбук

Similar Posts