| | | |

Спас Гърневски: Надявам се, че все пак няма да доживеем поредното си „освобождение“

Бившият кмет на Пловдив и бивш депутат Спас Гърневски призова чрез медиите президент и премиер незабавно да изгонят руския посланик у нас заради обструкциите му срещу решение на столичния общински съвет за наименоване на свободно пространство пред мисията на Москва в София. Припомняме, че днес от профила на Посолството на Русия, Елеонора Митрофанова нарече СОС нацисти и фашисти

Ето какво пише Гърневски в открито писмо:

Неуважаеми г-н президент Радев, и г-н премиер Петков.

Налице е гнусна провокация на руската посланичка в Родината ни срещу волята на столичния общински съвет. Присвоила си ролята на кремълски генерал-губернатор и позволила си обструкции във връзка с решенията на Софийския парламент за наименования на алеи и пространства около руското посолство в София, сте длъжни да реагирате светкавично и недвусмислено:

Ако България наистина е свободна, демократична и независима европейска страна, компетентните ни власти незабавно да изгонят по надлежния ред от страната ни руската посланичка Елеонора Митрофанова.

София се управлява от демократи, избрани от интелигентните жители на столицата ни, а не от илитерати и Путински мародери!

Чашата отдавна преля.

До кога ще търпим руската арогантност в Родината на Левски, който ни бе завещал: „Помнете, трябва да се освободим сами, защото който ни освободи, той ще ни зароби!“

Надявам се, че все пак няма да доживеем поредното си „освобождение“?

От решението Ви по тази интервенция срещу демокрацията в страната ни ще стане ясно дали сте българи, или руски марионетни подлоги!

Спас Гърневски

снимка Кадър

Similar Posts